Hoe kan ik me aanmelden als deelnemer aan de ADAF ?
U kunt zich als kunstenaar aanmelden door het insturen van het volledig ingevulde aanmeldingsformulier. Aanmelden kan via de website van de ADAF (http://www.adaf.nl/deelnemen/) en per post met een geprint aanmeldingsformulier.
Kan ik korting krijgen op de kosten van deelname aan de ADAF ?
Ja. De bijdrage aan de kosten is al laag, maar leden van de Nationale Associatie van Beeldend Kunstenaars (NABK) krijgen nog eens extra korting op de bijdrage in de kosten. Zie daarvoor het aanmeldingsformulier.
Ik heb een fout gemaakt in mijn aanmelding. Hoe kan ik dat herstellen ?
Wijzigingen met betrekking tot de deelname kunt u per e-mail naar info@ADAF.nl sturen.
Moet ik extra kosten betalen voor wijzigingen in mijn deelname aan de ADAF ?
Ja, als u na aanmelding onderdelen van uw deelname wilt veranderen, zoals de huur van meer of minder ruimte, bepaalt de organisatie welke bijkomende kosten (bij extra huur) of welke reductie van kosten (bij mindering van huur) van toepassing zijn.
Kan ik een stand delen met een collega kunstenaar?
Ja, dat kan vanaf standformaat 1 x 5 meter. U dient zich allebei aan te melden via het aanmeldformulier en u bent allebei inschrijfkosten verschuldigd. De standkosten worden slechts één keer gefactureerd aan één van u beiden. U dient onderling afspraken te maken over de betaling aan de organisatie. Klik hier voor meer informatie:

Gedeelde stand
Hoe vindt de ballotage plaats?
Een toetsingscommissie beoordeelt uw aanmelding primair op basis van zowel de antwoorden die u geeft op de vragen die op het aanmeldingsformulier worden gesteld als aan de hand van de foto’s op uw website. Als dit nodig wordt gevonden, wordt u gevraagd enige foto’s van recent werk te sturen. De beoordeling van de toetsingscommissie kan leiden tot acceptatie en afwijzing.
Wanneer weet ik of mijn aanmelding is geaccepteerd en ik kan deelnemen ?
Binnen tien werkdagen na uw aanmelding krijgt u per e-mail bericht van acceptatie of afwijzing. Als u wordt geaccepteerd voor deelname, krijgt u bij de bevestiging van deelname informatie over de details van uw deelname.
Wanneer ontvang ik de gratis toegangskaarten die bij mijn deelname aan de ADAF zijn inbegrepen?
U ontvangt de toegangskaarten uiterlijk twee weken voor aanvang van de ADAF.
Moet ik ook betalen als ik op de wachtlijst sta?
Nee, bij plaatsing op de wachtlijst hoeft u geen kosten te betalen.
Zijn mijn werken verzekerd tijdens de beurs?
Via de organisatie kunt u een verzekering afsluiten voor uw werken bij een verzekeringsmaatschappij met jarenlange ervaring in de kunstsector. Indien u uw werk wilt verzekeren, kunt u dit aangeven op het aanmeldingsformulier aanmeldingsformulier. Uw kunstwerken zijn in dat geval verzekerd vanaf het moment van opstelling in de expositiezaal op vrijdag 8 oktober 2021 tot en met het einde van de openstelling van de beurs voor het publiek (tot 17.30 uur) op zondag 11 oktober.
Mag ik de geëxposeerde kunstwerken verkopen ?
Ja, dat mag. Sterker, dat is de bedoeling! U mag passerende bezoekers aanspreken met het doel hen te informeren en hun belangstelling te stimuleren. (Respecteert u echter de vrijheid van de bezoekers: zij moeten alle gelegenheid hebben om in rust de geëxposeerde werken te bezichtigen). Ook mag u visitekaartjes, kunstkaarten en folders weggeven. U kunt natuurlijk ook afspraken maken voor vervolgcontacten per e-mail, bij de belangstellenden thuis, bij u op uw atelier(of werkplaats) of op andere wijze.
Wat als ik een werk heb verkocht?
Als uw werk is verkocht en de koper wil het werk direct meenemen, geeft u de koper een getekend formulier mee voor de beveiliging. Dit om te voorkomen dat werken ontvreemd worden. Dit formulier krijgt u van de organisatie.
Mag ik mijn werk van prijzen voorzien?
Ja, dat mag u op de door de organisatie aangeboden stickers. Het wordt aangeraden om de werken van verkoopprijzen te voorzien.
Ben ik de organisatie commissie verschuldigd als ik geëxposeerde werken verkoop?
Nee, u bepaalt zelf de verkoopprijs en u bent bij verkoop geen commissie verschuldigd aan de organisatie.
Heeft mijn partner een toegangsbewijs nodig om de beurs te betreden?
Tijdens de inrichting van de ADAF (op donderdag 7 en vrijdag 8 oktober 2021) kunnen u en een eventuele hulp zonder toegangsbewijs de beurshallen binnen om uw werk te plaatsen. Op zaterdag en zondag kunnen zowel u als een assistent op vertoon van jullie badge (die u vrijdag ontvangt) naar binnen. Eventuele extra begeleiding en hulp die u op de beursdagen zelf, op zaterdag 9 en zondag 10 oktober 2021, meeneemt, heeft een toegangsbewijs nodig om de ADAF te betreden.
Zijn er richtlijnen waar ik tijdens mijn deelname aan de ADAF moet voldoen?
Ja, om een mooie presentatie van de werken te krijgen, gelden richtlijnen waar iedere deelnemende kunstenaar zich aan moet houden:
  • De deelnemer kan zelf grotendeels bepalen welke werken voor de expositie en verkoop worden ingebracht, er gelden geen beperkingen ten aanzien van stijl, gebruikte materialen en ouderdom. Wel gelden enige andere hierna vastgelegde bepalingen.
  • De te exposeren werken moeten droog (verf / lijm) zijn en in de werken mogen geen scherpe voorwerpen, giftige of anderszins gevaarlijke stoffen verwerkt zijn.
  • De te exposeren werken moeten volledig tentoonstellingsklaar zijn, dat wil zeggen ingelijst (of opgespannen) en voorzien van een degelijk ophangsysteem of ingeval van een sculptuur direct plaatsbaar.
  • Formaten van de kunstwerken: kunstwerken mogen maximaal 200 cm hoog zijn en moeten in de breedte en diepte binnen de gehuurde stand passen.
  • Installaties kunnen slechts geëxposeerd worden als het opstellen maximaal 1,5 uur vergt.
Word ik geacht gedurende de beurs op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 oktober 2021 aanwezig te zijn?
Ja, het is gewenst dat u de hele expositieduur (op vrijdag van 17.00 tot 21.00 uur en tijdens het weekend van 11.00 tot 17.30 uur) bij uw werk aanwezig bent om belangstellenden te woord te kunnen staan, afspraken te maken en uw werk zo mogelijk te verkopen.
Wanneer kan ik mijn werk weer mee naar huis nemen als het niet is verkocht?
Op zondag 10 oktober is de beurs om 17.30 afgelopen en kunt u uw werk weer mee naar huis nemen (NIET EERDER).
Wanneer kan ik mijn werk komen brengen en wordt de beurs ingericht?
U kunt uw werk op vrijdag 8 oktober komen brengen, dan wordt de beurs ingericht. Om dit ordelijk te laten verlopen, krijgt u een tijdsperiode aangegeven waarbinnen u uw werk kunt komen brengen. Als er een gegronde reden is om uw werk niet op vrijdag te brengen, mag u uw werk na afspraak op zaterdag 9 oktober brengen. Hierbij gelden afwijkende condities en zijn kosten verschuldigd.
Waar kan ik mijn auto parkeren als ik mijn werk kom brengen?
U rijdt tot de ingang van de parkeergarage. Als u met een personenauto komt, gaat u daar de garage binnen en rijdt u helemaal door tot het bovenste parkeerdek waar duidelijk staat aangegeven waar u uw werk kunt binnenbrengen.
Ik wil mijn werk komen brengen en heb een bestelbusje, waar kan ik dan laden en lossen?
Als u met een bestelauto of bestelbusje komt, kunt u de garage niet in (maximale doorrijhoogte is 2 meter) en blijft u op de begane grond. Gastvrouwen en borden wijzen u waar u uw werk kunt binnenbrengen.
Mag ik zelf een stoel meenemen?
Nee, het is niet toegestaan om zelf een (klap)stoel mee te nemen. De organisatie zorgt voor een stoel in uw stand. Dit om harmonie en visuele rust in de expositieruimten na te streven.
Mag ik een vitrinekast meenemen om mijn werk te presenteren?
Ja, voor het presenteren van klein werk (bijvoorbeeld sieraden) mag u een vitrinekast meenemen. Deze mag niet hoger zijn dan 250 cm en moet in de breedte en diepte binnen de gehuurde stand passen.
Moet ik zelf spijkers meenemen om mijn werk op te hangen?
Nee, u hoeft geen spijkers mee te nemen om uw werk aan de wanden op te hangen. Dit is zelfs niet toegestaan, u zorgt er daarom alleen voor dat uw werk is voorzien van een ophangsysteem en de organisatie zorgt voor perlonkoorden en haken.
Mag ik meerdere werken meenemen?
Ja, dat mag. Als u zich maar aan de richtlijnen en deelnamevoorwaarden houdt.
Wie bepaalt of mijn werken voor publiciteit worden gebruikt?
De organisatie bepaalt welke werken op de website, de toegangskaarten en/of op of bij andere uitingen worden geplaatst. De organisatie brengt u geen kosten in rekening bij gebruik van foto’s van uw werken, tenzij schriftelijk anders is overeengekomen. Publicitaire uitingen waarvoor een bijdrage wordt gevraagd, worden van tevoren duidelijk gecommuniceerd. Discussie over de keuzes van foto’s is niet mogelijk.
Mag het werk van een overleden kunstenaar geëxposeerd worden?
Ja, dat mag. Er moet op de ADAF wel iemand aanwezig zijn die de overleden kunstenaar vertegenwoordigt en verstand heeft van het werk van de overleden kunstenaar.
Kan een kunstenaarscollectief deelnemen aan de ADAF?
Ja, dat kan. Klik HIER voor meer informatie.
Wordt mijn naam als deelnemende kunstenaar op de stand vermeld?
Ja, de organisatie zorgt voor uw naamsvermelding op de stand.
Kunnen als promotiemateriaal ook kleine reproducties van eigen werk, zoals ansichtkaarten en boekenleggers verkocht worden?
Ja, dat kan. Zolang uw werk de hoofdzaak blijft, het geheel overzichtelijk is en alles in uw stand wordt geplaatst.
Mag ik 'reserve' werk meenemen voor het geval er werk wordt verkocht?
Ja, dat mag. Houdt u er wel rekening mee dat er geen aparte ruimte is om uw reserve werk op te slaan. Het plaatsen van reserve werk in uw stand wordt ontraden: het toont onrustig en verlaagt de kwaliteit van uw expositie. U kunt extra werk in uw auto laten staan op eigen risico.
Is er een pinautomaat in de buurt?
Ja, op de begane grond van het World Fashion Centre is een pinautomaat.